Magyar jogszabályok dokumentumok

Üdvözöljük az element14 jogi portálján, ahol az elektronikai termékekről rendelkező jogszabályok pontos és naprakész tudnivalói megtalálhatók. Weboldalunkon lépésenkénti útmutató, együttműködési kerekasztal és az egyedülálló „Kérdezze a szakembert” szolgáltatás segít eligazodni jogi kérdésekben.

 

 

RoHS irányelv - A veszélyes anyagok használatának korlátozása
A 2011/65/EU sz. RoHS irányelv 2006. július 1-jén lépett életbe az EU-tagállamokban. Ettől az időponttól kezdve az elektronikus eszközök nyolc különféle kategóriájának gyártói nem hozhatnak forgalomba a hat „betiltott” anyag valamelyikét tartalmazó terméket az RoHS rendkívüli engedélye nélkül. Az átdolgozott RoHS szabályozás részeként a CE-jelölési kötelezettség már az RoHS hatálya alá tartozó összes termékre vonatkozik.

RoHS irányelv szerinti megfelelőség

Az RoHS-újraértelmezés az EC-ernyő alatt


REACH előírás - Vegyi anyagok regisztrációja, értékelése, engedélyezése és korlátozása
Az 1907/2006/EK sz. REACH előírás az elmúlt 25 év legjelentősebb, a gyártást érintő törvényi szabályozása. A REACH előírás a vegyi anyagok adatszolgáltatási kötelezettség mellett működő gyártóit és importőreit az Európai Unióba évente egy tonnánál nagyobb mennyiségben importált, mintegy 30 000 nagyon aggályos besorolású vegyi anyag tekintetében a veszélyek és kockázatok ismertetésére kötelezi.

A REACH irányelvek betartása


 

  • Register with   element14 to be able to receive the latest global legislation   updates

 

 

  • Got an opinion you   want to share? Leave your comments below