Version 3

  Üdvözöljük az element14 jogi portálján, ahol az elektronikai termékekről rendelkező jogszabályok pontos és naprakész tudnivalói megtalálhatók. Weboldalunkon lépésenkénti útmutató, együttműködési kerekasztal és az egyedülálló „Kérdezze a szakembert” szolgáltatás segít eligazodni jogi kérdésekben.

   

   

  RoHS irányelv - A veszélyes anyagok használatának korlátozása
  A 2011/65/EU sz. RoHS irányelv 2006. július 1-jén lépett életbe az EU-tagállamokban. Ettől az időponttól kezdve az elektronikus eszközök nyolc különféle kategóriájának gyártói nem hozhatnak forgalomba a hat „betiltott” anyag valamelyikét tartalmazó terméket az RoHS rendkívüli engedélye nélkül. Az átdolgozott RoHS szabályozás részeként a CE-jelölési kötelezettség már az RoHS hatálya alá tartozó összes termékre vonatkozik.

  RoHS irányelv szerinti megfelelőség

  Az RoHS-újraértelmezés az EC-ernyő alatt


  REACH előírás - Vegyi anyagok regisztrációja, értékelése, engedélyezése és korlátozása
  Az 1907/2006/EK sz. REACH előírás az elmúlt 25 év legjelentősebb, a gyártást érintő törvényi szabályozása. A REACH előírás a vegyi anyagok adatszolgáltatási kötelezettség mellett működő gyártóit és importőreit az Európai Unióba évente egy tonnánál nagyobb mennyiségben importált, mintegy 30 000 nagyon aggályos besorolású vegyi anyag tekintetében a veszélyek és kockázatok ismertetésére kötelezi.

  A REACH irányelvek betartása


   

  • Register with   element14 to be able to receive the latest global legislation   updates

   

   

  • Got an opinion you   want to share? Leave your comments below