1 Reply Latest reply on Jun 5, 2019 6:34 PM by albertabeef

    HDMI output on PicoZed FMC Carrier Card V2

    maco

      Hi,

      I'm trying to get the HDMI output (ADV7511) running using an own displaycontroller and an own bar-metal software application.

      On my monitor I see just a flickering output (1902x1080x60) with a stable green vertical bar on the left side !?!??!

       

      My design was running on a Zedboard and I "just" ported it to the PicoZed.

      BUT because on the PicoZed the ADV7511 doesn't use any sync signals as input (only embedded sync) I had to expand my displaycontroller to support the embedde sync

      and also change my ADV7511 initialisation.

       

      Neither using an ILA I can see any problems with the embedded syncs nor in my ADV configuration I see any problems ....

       

      Currently I'm running out of ideas what I could have done wrong.

       

      Can anybody give me some hints or ask me some questions!?!??!?

       

      Meanwhile I found out that the ADV PLL seems to be locked, but the VIC Detected register 0x3E shows 0x00, so the chips seems not to recognize valid embedded sync signals !?!?!?

       

      Does anybody has a working register configuration for the ADV7511 for the PicoZed board (1080p60, YCbCr 422,16 bit, left justified, style2) ?

       

      And can someone explain me (for dummies) how the embedded sync should be implemented (please without only refering to the BT656 spec)? ;-)

      I implemented the four SAV and EAV bytes for both the Y and CbCr byte ADV inputs directly in front and after the valid pixel data.

      0xFF 0x00 0x00 0x80 "1920 valid pixel data" 0xFF 0x00 0x00 0x9D for valid lines and

      0xFF 0x00 0x00 0xAB "1920 invalid pixel data" 0xFF 0x00 0x00 0xB6 for invalid lines.

      Is this correct?

       

       

       

      Thank

       

      Marc