Kelet-európai vásárlóink / a CPC Írország vásárlói

Az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének feltételei továbbra is bizonytalanok és tárgyalás alatt állnak, ám cégünk üzleti és logisztikai részlegei továbbra is készen állnak azokra a változásokra, melyekkel a kilépés során számolnunk kell.

Mivel Európa szerte rendelkezünk raktárakkal, a vásárlóinkra gyakorolt hatás minimalizálható lesz. Készleteinket átcsoportosítjuk, így az európai vásárlóink megrendeléseit elsősorban belgiumi (liege-i) raktárunkból fogjuk teljesíteni. Mivel Belgium az Európai Unió tagja, így az áruk szabad mozgása zavartalan, fogyasztói értékajánlatunk pedig változatlan marad.

Terveink részletesen

Cégünk németországi EU-s adószámot regisztrált, így az esetleges megegyezés nélküli (hard/no deal) Brexit esetén készletünk azon részét, melyet most angliai (leeds-i) raktárunkból szolgáltatjuk, a továbbiakban Németországon keresztül fogjuk az EU-ba importálni. Számláinkon a német adószámunkat fogjuk feltüntetni és azok, akik Intrastat nyilatkozatot nyújtanak be, megvásárolt áruikat Németországból érkezőnek fogják tekinteni. Az adókezeléssel kapcsolatban nem lesznek változások és az áruforgalomban sem számítunk hosszantartó fennakadásokra.

További infó itt.