Naše stranke v Vzhodni Evropi / stranke družbe CPC Ireland

Medtem ko so načrti Združenega kraljestva za izstop iz Evropske Unije še vedno nejasni in nedorečeni, se naše podjetje in logistika s skupnimi močmi pripravljata za morebitne spremembe, ki utegnejo nastopiti.

Ker imamo več skladišč po Evropi, nam to omogoča da v največji možni meri zmanjšamo morebiten vpliv na naše stranke. Trenutno si prizadevamo za ravnovesje zalog, da zagotovimo oskrbo strank iz EU-ja predvsem iz našega skladišča v Liegeu, v Belgiji. Ker je Belgija znotraj Evropske unije, naša ponudba za carinsko vrednost še vedno velja, tako kot prost pretok našega blaga in storitev na celini.

Več podrobnosti o naših pripravah

Registrirali smo naše podjetje za DDV v Nemčiji in v primeru »trdega« brexita bomo večino našega blaga iz skladišča v Združenem kraljestvu (Leeds) prek Nemčije uvezli v EU. Stranke bodo na izstavljenih računih opazile našo novo nemško številko za DDV, tiste, ki pa poročajo za Intrastat, bodo te račune obravnavale kod dohodne iz Nemčije. V obravnavi DDV-ja na naših računih ne bo videti bistvenih sprememb. Dolgoročno ne pričakujemo značilnih časovnih zamikov glede dobavnih rokov.

Intenzivno delamo z našimi dobavitelji, da dobavne roke zmanjšamo v največji možni meri. Več o pripravah za brexit lahko preberete tukaj